kết quả từ 1 tới 5 trên 5

Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

  1. #1
    Ðến Từ
    Hà Nội
    Thành Viên Thứ: 247342
    Bài gửi
    1.158

    Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

    Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án

    Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

    Trong tiếng anh có khoảng 12 thi chính và khá dễ nhầm lần nếu bạn không nắm rõ kiến thức, khi đi thi trắc nghiệm các dạng bài tập về các loại thì cũng rất thường gặp. Để có thể làm đúng chính xác và nhanh chóng các bạn cần nắm vững công thức, cũng như dấu hiệu của các thì.

    Tham khảo thêm: Tổng hợp các thì trong tiếng Anh: công thức, cách sử dụng, dấu hiệu nhận biết

    Dưới đây là 80 câu hỏi trắc nghiệm về các thì trong tiếng anh để các bạn tham khảo, gồm 4 đáp án và bạn chỉ được chọn 1 đáp án duy nhất. So kết quả ở phía cuối cùng bài viết.

    1. I ............Louisiana state University.
    A. am attending
    B. attend
    C. was attending
    D. attended


    2. He has been selling motorcycles.................
    A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years


    3. Columbus............America more then 400 years ago.
    A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone


    4. He fell down when he ............towards the church.
    A. run
    B. runs
    C. was running
    D. had run


    5. We ............there when our father died.
    A. still lived
    B. lived still
    C. was still living
    D. were still living


    6. They ............pingpong when their father comes back home.
    A. will play
    B. will be playing
    C. play
    D. would play


    7. By Christmas, I.............for you for 6 months.
    A. Shall have been working
    B. shall work
    C. have been working
    D. shall be working


    8. I............in the room now.
    A. am being
    B. was being
    C. have been being
    D. am


    9. I.............to New york three times this year.
    A. have been
    B. was
    C. were
    D. had been


    10. I will come and see you before I.............for America.
    A. leave
    B. will leave
    C. have left
    D. shall leave


    11. The little girl asked wha.............to her friend.
    A. has happened
    B. happened
    C. had happened
    D. would have been happened


    12. John ............a book when I saw him.
    A. is reading
    B. read
    C. was reading
    D. reading


    13. He said he............return later.
    A. will
    B. would
    C. can
    D. would be


    14. Jack.............the door.
    A. has just opened
    B. open
    C. will have opened
    D. opening


    15. I have been waiting for you…............
    A. since early morning
    B. since 9 a.m
    C. for two hours
    D. all are correct


    16. My sister............for you since yesterday.
    A. is looking
    B. was looking
    C. has been looking
    D. looked


    17. Jack............the door.
    A. has just painted
    B. paint
    C. will have painted
    D. painting


    18. The train............half an hour.
    A. has been leaving
    B. left
    C. has lelt
    D. had lelt


    19. We............Doris since last Sunday.
    A. don’t see
    B. haven’t seen
    C. didn’t see
    D. hadn’t seen


    20. When I last saw him, he............in London.
    A. has lived
    B. is living
    C. was living
    D. has been living


    21. After I............…lunch, I looked for my bag.
    A. had
    B. had had
    C. have has
    D. have had


    22. By the end of next year, Geoge............…English for 2 years.
    A. will have learned
    B. will learn
    C. has learned
    D. would learn


    23. The man got out the car ,............…round to the back and opened the boot.
    A. walking
    B. walked
    C. walks
    D. walk


    24. For several years his ambition............…to be a pilot.
    A. is
    B. has been
    C. was
    D. had been


    25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.
    A. was going
    B. went
    C. has gone
    D. did go


    26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.
    A. finish
    B. finishes
    C. will finish
    D. shall have finished


    27. Before you asked, the letter…............
    A. was written
    B. had been written
    C. had written
    D. has been written


    28. Ask her to come and see me when she............her work.
    A. finish
    B. has finished
    C. finished
    D. finishing


    29. Oil ............if you pour it on water.
    A. floated
    B. floats
    C. will be floated
    D. float


    30. The dancing club.............north of the city.
    A. lays B. lies
    C. located
    D. lain


    31. Almost everyone............for home by the time we arrived.
    A. leave
    B. left
    C. leaves
    D. had left


    32. By the age of 25, he ............two famous novels.
    A. wrote
    B. writes
    C. has written
    D. had written


    33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.
    A. was writing
    B. wrote
    C. was written
    D. had written


    34. I couldn’t cut the grass because the machine............. a few days previously.
    A. broke down
    B. has been broken
    C. had broken down
    D. breaks down


    35. According to this newspaper, John is said............…a new record for the long jump.
    A. to have established
    B. establishing
    C. to establish
    D. established


    36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.
    A. try
    B. tried
    C. have tried
    D. am trying


    37. Since............,I have heard nothing from him.
    A. he had left
    B. he left
    C. he has left
    D. he was left


    38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.
    A. should have
    B. will have
    C. will have had
    D. have


    39. I don’t understand this sentence.What..................................... ...........?
    A. does mean this word
    B. have this word mean
    C. means this word
    D. does this word mean


    40. John.............tennis once or twice a week.


    A. usually play
    B. is usually playing
    C. usually plays
    D. have usually played


    41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.
    A. had
    B. were having
    C. had had
    D. have had


    42. It.............dark.Shall I turn on the light?
    A. is getting
    B. get
    C. got
    D. has got


    43. I ............for Christine. Do you know where she is?
    A. look
    B. looked
    C. am looking
    D. looks


    44. At 5 o’clock yesterday evening, I............…my clothes.
    A. am ironing
    B. have ironed
    C. ironed
    D. was ironing


    45. “Are you ready ,Ann?” “Yes,I........................…”
    A. am coming
    B. come
    C. came
    D. have came


    46. Why .............at me like that?What’s the matter?
    A. do you look
    B. have you looked
    C. did you look
    D. are you looking


    47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.
    A. was walking
    B. am walking
    C. walk
    D. walked


    48. She .............German for two years.
    A. has learnt
    B. is learning
    C. learn
    D. learns


    49. I usually ............away at weekends.
    A. have gone
    B. goes
    C. am going
    D. go


    50. The earth............… round the sun.
    A. go
    B. has gone
    C. went
    D. goes


    51. I come from Canada.Where .............you .............from?
    A. do/come
    B. did/ come
    C. are coming
    D. have/come


    52. When I last............…Jane,she .............to find a job.
    A. see/was trying
    B. saw/was trying
    C. have seen/tried
    D. saw/tried


    53. I…............at 8 o’clock every morning.
    A. was getting up
    B. got up
    C. is getting up
    D. get up


    54. ….............you go to the dentist?
    A. how often are
    B. how often do
    C. how often does
    D. how are


    55. Ann.............tea very often.
    A. doesn’t drink
    B. don’t drink
    C. didn’t drink
    D. hasn’t drunken


    56. The sun…............in the East.
    A. is rising
    B. rose
    C. has risen
    D. rises


    57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.
    A. suggested
    B. suggest
    C. is suggesting
    D. are suggesting


    58. Tim was tired.He.............hard all day.
    A. has been studying
    B. studies
    C. studied
    D. had been studying


    59. Bad driving often............many accidents.
    A. caused
    B. had caused
    C. causes
    D. has cause


    60. The Olympic Games............every four years.
    A. take place
    B. takes place
    C. took place
    D. is taking place


    61. What time…..the banks close in Britain?
    A. do
    B. did
    C. does
    D. can


    62. Look!That man….............to open the door of your car.
    A. try
    B. tried
    C. is trying
    D. has tried


    63. When I was young,I............to be a singer.
    A. want
    B. was wanting C. wanted D. had wanted


    64. They.............me about it last week.
    A. was telling
    B. told
    C. had told
    D. would tell


    65. I.............here at the end of the month.
    A. will leave
    B. would leave
    C. would have left
    D. is leaving


    66. My grandfather............…many years ago.
    A. had died
    B. has died
    C. died D
    . was dying


    67. I.........................my son the money for that last week.
    A. gave
    B. given
    C. have given
    D. was given


    68. Yesterday I passed by Peter’s house, but the front door was closed.He …..out.
    A. went
    B. must have gone
    C. has gone
    D. had had


    69. I.............the dishwasher on when heard the shot.
    A. A. am turning
    B. was turning
    C. was turning
    D. turned


    70. There was a time when watching TV really…............family entertainment.
    A. were
    B. was
    C. had been
    D. is


    71. Last year, they.............22 million TV sets.
    A. were selling
    B. had sold
    C. has sold
    D. sold


    72. At last the bus came.We..............for half an hour.
    A. waited
    B. was waiting
    C. have waited
    D. had been waiting


    73. Daniel............the bus.It doesn’t run on Sundays.
    A. did not catch
    B. have not caught
    C. had not caught
    D. couldn’t have caught


    74. I’m feeling sick.I.............so much chocolate last night.
    A. needn’t to eat
    B. did not eat
    C. musn’t eat
    D. shouldn’t have eaten


    75. I’m going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.
    A. will lie
    B. am lying
    C. will be lying
    D. should be lying


    76. Ted and Amy............for 24 years.
    A. have been married
    B. married
    C. were married
    D. has been married


    77. Tomorrow I…............my grandparents
    A. am going to visit
    B. will have visited
    C. have visited
    D. visit


    78. When the first child was born, they.............married for three years.
    A. have been married
    B. had been married
    C. will been married
    D. will have been married


    79. I think the weather…............nice later.
    A. will be
    B. be
    C. had
    D. has been


    80. She .............very angry when she knows this.
    A. shall be
    B. has been
    C. will have been
    D. will be


    BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM VỀ CÁC THÌ TRONG TIẾNG ANH
    1. I ............Louisiana state University.


    A. am attending
    B. attend
    C. was attending
    D. attended


    2. He has been selling motorcycles........................…
    A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years


    3. Columbus............America more then 400 years ago.
    A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone


    4. He fell down when he ............towards the church.
    A. run
    B. runs
    C. was running
    D. had run


    5. We ............there when our father died.
    A. still lived
    B. lived still
    C. was still living
    D. were still living


    6. They ............pingpong when their father comes back home.
    A. will play
    B. will be playing
    C. play
    D. would play


    7. By Christmas, I.............for you for 6 months.
    A. Shall have been working
    B. shall work
    C. have been working
    D. shall be working


    8. I............in the room now.
    A. am being
    B. was being
    C. have been being
    D. am


    9. I.............to New york three times this year.
    A. have been
    B. was
    C. were
    D. had been


    10. I will come and see you before I.............for America.
    A. leave
    B. will leave
    C. have left
    D. shall leave


    11. The little girl asked what…..to her friend.
    A. has happened
    B. happened
    C. had happened
    D. would have been happened


    12. John ............a book when I saw him.
    A. is reading
    B. read
    C. was reading
    D. reading


    13. He said he............return later.
    A. will
    B. would
    C. can
    D. would be


    14. Jack …..the door.
    A. has just opened
    B. open
    C. will have opened
    D. opening


    15. I have been waiting for you…............
    A. since early morning
    B. since 9 a.m
    C. for two hours
    D. all are correct


    16. My sister............for you since yesterday.
    A. is looking
    B. was looking
    C. has been looking
    D. looked


    17. Jack............the door.
    A. has just painted
    B. paint
    C. will have painted
    D. painting


    18. The train............half an hour.
    A. has been leaving
    B. left
    C. has lelt
    D. had lelt


    19. We............Doris since last Sunday.
    A. don’t see
    B. haven’t seen
    C. didn’t see
    D. hadn’t seen


    20. When I last saw him, he............in London.
    A. has lived
    B. is living
    C. was living
    D. has been living


    21. After I............…lunch, I looked for my bag.
    A. had
    B. had had
    C. have has
    D. have had


    22. By the end of next year, Geoge............…English for 2 years.
    A. will have learned
    B. will learn
    C. has learned
    D. would learn


    23. The man got out the car ,............…round to the back and opened the boot.
    A. walking
    B. walked
    C. walks
    D. walk


    24. For several years his ambition............…to be a pilot.
    A. is
    B. has been
    C. was
    D. had been


    25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.
    A. was going
    B. went
    C. has gone
    D. did go


    26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.
    A. finish
    B. finishes
    C. will finish
    D. shall have finished


    27. Before you asked, the letter…............
    A. was written
    B. had been written
    C. had written
    D. has been written


    28. Ask her to come and see me when she............her work.
    A. finish
    B. has finished
    C. finished
    D. finishing


    29. Oil ............if you pour it on water.
    A. floated
    B. floats
    C. will be floated
    D. float


    30. The dancing club.............north of the city.
    A. lays B. lies
    C. located
    D. lain


    31. Almost everyone............for home by the time we arrived.
    A. leave
    B. left
    C. leaves
    D. had left


    32. By the age of 25, he ............two famous novels.
    A. wrote
    B. writes
    C. has written
    D. had written


    33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.
    A. was writing
    B. wrote
    C. was written
    D. had written


    34. I couldn’t cut the grass because the machine............. a few days previously.
    A. broke down
    B. has been broken
    C. had broken down
    D. breaks down


    35. According to this newspaper, John is said............…a new record for the long jump.
    A. to have established
    B. establishing
    C. to establish
    D. established


    36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.
    A. try
    B. tried
    C. have tried
    D. am trying


    37. Since............,I have heard nothing from him.
    A. he had left
    B. he left
    C. he has left
    D. he was left


    38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.
    A. should have
    B. will have
    C. will have had
    D. have


    39. I don’t understand this sentence.What..................................... ...........?
    A. does mean this word
    B. have this word mean
    C. means this word
    D. does this word mean


    40. John.............tennis once or twice a week.


    A. usually play
    B. is usually playing
    C. usually plays
    D. have usually played


    41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.
    A. had
    B. were having
    C. had had
    D. have had


    42. It.............dark.Shall I turn on the light?
    A. is getting
    B. get
    C. got
    D. has got


    43. I ............for Christine. Do you know where she is?
    A. look
    B. looked
    C. am looking
    D. looks


    44. At 5 o’clock yesterday evening, I............…my clothes.
    A. am ironing
    B. have ironed
    C. ironed
    D. was ironing


    45. “Are you ready ,Ann?” “Yes,I........................…”
    A. am coming
    B. come
    C. came
    D. have came


    46. Why .............at me like that?What’s the matter?
    A. do you look
    B. have you looked
    C. did you look
    D. are you looking


    47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.
    A. was walking
    B. am walking
    C. walk
    D. walked


    48. She .............German for two years.
    A. has learnt
    B. is learning
    C. learn
    D. learns


    49. I usually ............away at weekends.
    A. have gone
    B. goes
    C. am going
    D. go


    50. The earth............… round the sun.
    A. go
    B. has gone
    C. went
    D. goes


    51. I come from Canada.Where .............you .............from?
    A. do/come
    B. did/ come
    C. are coming
    D. have/come


    52. When I last............…Jane,she .............to find a job.
    A. see/was trying
    B. saw/was trying
    C. have seen/tried
    D. saw/tried


    53. I…............at 8 o’clock every morning.
    A. was getting up
    B. got up
    C. is getting up
    D. get up


    54. ….............you go to the dentist?
    A. how often are
    B. how often do
    C. how often does
    D. how are


    55. Ann.............tea very often.
    A. doesn’t drink
    B. don’t drink
    C. didn’t drink
    D. hasn’t drunken


    56. The sun…............in the East.
    A. is rising
    B. rose
    C. has risen
    D. rises


    57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.
    A. suggested
    B. suggest
    C. is suggesting
    D. are suggesting


    58. Tim was tired.He.............hard all day.
    A. has been studying
    B. studies
    C. studied
    D. had been studying


    59. Bad driving often............many accidents.
    A. caused
    B. had caused
    C. causes
    D. has cause


    60. The Olympic Games............every four years.
    A. take place
    B. takes place
    C. took place
    D. is taking place


    61. What time…..the banks close in Britain?
    A. do
    B. did
    C. does
    D. can


    62. Look!That man….............to open the door of your car.
    A. try
    B. tried
    C. is trying
    D. has tried


    63. When I was young,I............to be a singer.
    A. want
    B. was wanting C. wanted D. had wanted


    64. They.............me about it last week.
    A. was telling
    B. told
    C. had told
    D. would tell


    65. I.............here at the end of the month.
    A. will leave
    B. would leave
    C. would have left
    D. is leaving


    66. My grandfather............…many years ago.
    A. had died
    B. has died
    C. died D
    . was dying


    67. I.........................my son the money for that last week.
    A. gave
    B. given
    C. have given
    D. was given


    68. Yesterday I passed by Peter’s house, but the front door was closed.He …..out.
    A. went
    B. must have gone
    C. has gone
    D. had had


    69. I.............the dishwasher on when heard the shot.
    A. A. am turning
    B. was turning
    C. was turning
    D. turned


    70. There was a time when watching TV really…............family entertainment.
    A. were
    B. was
    C. had been
    D. is


    71. Last year, they.............22 million TV sets.
    A. were selling
    B. had sold
    C. has sold
    D. sold


    72. At last the bus came.We..............for half an hour.
    A. waited
    B. was waiting
    C. have waited
    D. had been waiting


    73. Daniel............the bus.It doesn’t run on Sundays.
    A. did not catch
    B. have not caught
    C. had not caught
    D. couldn’t have caught


    74. I’m feeling sick.I.............so much chocolate last night.
    A. needn’t to eat
    B. did not eat
    C. musn’t eat
    D. shouldn’t have eaten


    75. I’m going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.
    A. will lie
    B. am lying
    C. will be lying
    D. should be lying


    76. Ted and Amy............for 24 years.
    A. have been married
    B. married
    C. were married
    D. has been married


    77. Tomorrow I…............my grandparents
    A. am going to visit
    B. will have visited
    C. have visited
    D. visit


    78. When the first child was born, they.............married for three years.
    A. have been married
    B. had been married
    C. will been married
    D. will have been married


    79. I think the weather…............nice later.
    A. will be
    B. be
    C. had
    D. has been


    80. She .............very angry when she knows this.
    A. shall be
    B. has been
    C. will have been
    D. will be


    Đáp án bài tập về thì trong tiếng Anh
    1. A 2. B 3. A 4. C 5. D 6. B 7. A 8. D 9. A 10. A
    11. C 12. C 13. B 14. A 15. D 16. C 17. A 18. B 19. B 20. C
    21. B 22. A 23. B 24. B 25. B 26. B 27. B 28. B 29. B 30. B
    31. D 32. D 33. B 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. C
    41. B 42. A43. C 44. D 45. A 46. D 47. A 48. A 49. D50. D
    51. A 52. B 53. D 54. B 55. A 56. D57. B 58. D 59. C 60. B
    61. A 62. C 63. C64. B 65. A 66. C 67. A 68. B 69. C 70. B
    71. D 72. D 73. D 74. D 75. C 76. A 77. A78. B 79. A 80. D
    Quick reply to this message Trả lời       

  2. 3 thành viên đã cảm ơn Kiến thức vui:


  3. #2
    Ðến Từ
    TP. Hồ Chí Minh
    Thành Viên Thứ: 290634
    Giới tính: Nữ
    Bài gửi
    1.737

    Reply: Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

    2. He has been selling motorcycles.................
    A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years
    Since phải đi với thời điểm, sao đáp án lại là câu B? D mới hợp lý chứ nhỉ?

  4. #3
    Ðến Từ
    TP. Hồ Chí Minh
    Thành Viên Thứ: 92283
    Giới tính: Nữ
    Bài gửi
    2.612

    Reply: Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

    Trích Nguyên văn bởi motcobedethuong Xem bài viết
    2. He has been selling motorcycles.................
    A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years
    Since phải đi với thời điểm, sao đáp án lại là câu B? D mới hợp lý chứ nhỉ?
    Chắc chắn là đáp án sai, có thể do lỗi in ấn.
    Cho tôi hiến đến cuối cùng suối máu
    Cho nhuộm hồng bao cảnh xám bi ai
    (Tố Hữu)

  5. #4
    Ðến Từ
    Tỉnh Khác
    Thành Viên Thứ: 87462
    Bài gửi
    1

    Reply: Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

    Trích Nguyên văn bởi forgetmenot Xem bài viết
    Chắc chắn là đáp án sai, có thể do lỗi in ấn.
    Đáp án đúng là B , dùng thì present perfect continuous khi hành động co thể kéo dài và kết thúc trong tương lai . Nếu dùng đáp án D thì thì dùng trong câu phải là present perfect.
    Anh ta bán xe máy của mình từ 10 năm trước. nhưng giờ đã bán được đâu.

  6. #5
    Ðến Từ
    TP. Hồ Chí Minh
    Thành Viên Thứ: 92283
    Giới tính: Nữ
    Bài gửi
    2.612

    Reply: Bài tập trắc nghiệm các thì trong tiếng anh có đáp án - Tenses

    Trích Nguyên văn bởi phuongnam3k Xem bài viết
    Đáp án đúng là B , dùng thì present perfect continuous khi hành động co thể kéo dài và kết thúc trong tương lai . Nếu dùng đáp án D thì thì dùng trong câu phải là present perfect.
    Anh ta bán xe máy của mình từ 10 năm trước. nhưng giờ đã bán được đâu.
    Anh ta làm nghề bán xe máy trong cả 10 năm rồi và giờ vẫn đang làm nghề đó, vì bán "những chiêc xe máy" mà. Thì present perfect continuous để nhấn mạnh tính liên tục của hành động. Sau since phải là 1 thời điểm chứ kg thể là khoảng thời gian được, for dùng với khoảng thời gian.

Nhãn